YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
  •  Venom (2018)
  •  The Predator (2018)
  •  The Equalizer 2 (2018)
  •  Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Charlie And The Chocolate Factory (2005) leeftijd 6 eng geweld

0043

FILMTREND.NL Poster: Charlie And The Chocolate Factory (2005)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten, Australië
Taal: Engels
Jaar: 2005
Première: 20 juli 2005
Distributeur: Warner Bros
Genre:Familiefilm
Duur: 115 min.

Trailer Official Site


Tim Burtons verfilming van het legendarische boek van Roald Dahl, met Johnny Depp als Willy Wonka, de excentrieke eigenaar van de chocoladefabriek

FILMTREND.NL Poster: Charlie And The Chocolate Factory (2005) Charlie is een arm jongetje, dat in de schaduw van een grote chocoladefabriek woont. De eigenaar van de fabriek is de excentrieke Willy Wonka (Johnny Depp). Wonka leeft al lang geen contact meer met zijn eigen familie, dus om een erfgenaam te zoeken, organiseert hij een wereldwijde wedstrijd. Vijf gelukkige kinderen, onder wie Charlie, vinden een gouden wikkel om de chocoladerepen van Wonka en winnen daarmee een tour door de legendarische snoepfabriek, waar geen enkele buitenstaander in vijftien jaar binnen is geweest. Verblind door de ene na de andere fantastische aanblik, krijgen de kinderen het steeds moeilijker om verboden verleidingen te weerstaan.


FILMTREND.NL Poster: Charlie And The Chocolate Factory (2005) Het beroemde kinderboek 'Charlie and the Chocolate Factory' werd geschreven door de legendarische Engelse auteur Roald Dahl (1916 - 1990). In 1971 verscheen de eerste verfilming (onder de titel 'Willy Wonka & the Chocolate Factory') met Gene Wilder in de titelrol. Deze remake komt van Tim Burton, die na 'Edward Scissorhands', 'Ed Wood' en 'Sleepy Hollow' voor de vierde keer samenwerkt met Johnny Depp. Ook Burtons geliefde Helena Bonham Carter - met wie hij een relatie kreeg tijdens 'Planet of the Apes'- speelt in deze remake. Depp adviseerde Burton om de rol van Charlie te geven aan Freddie Highmore, met wie hij schitterde in 'Finding Neverland'.
comments powered by Disqus