YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


Ghost in the Shell (2017) leeftijd 12 geweld

0668

FILMTREND.NL Poster: Ghost in the Shell (2017)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 30 maart 2017
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie, Drama, Sciencefiction
Duur: 107 min.
Regie: Rupert Sanders
Cast: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Juliette Binoche, Michael Pitt, Takeshi Kitano, Chin Han, e.a.


Trailer Official Site


Live-action remake van de iconische Japanse animatiefilm uit 1995, met Scarlett Johansson als een cyborg van een speciale politie-eenheid

FILMTREND.NL Poster: Ghost in the Shell (2017) Direct bij aanvang maken we kennis met Major, een jonge vrouw die klaarblijkelijk is verongelukt, maar dankzij robotfabrikant Hanka Robotics dus een nieuw leven is geschonken als cyberorganisme. Omdat zij de eerste geslaagde versie van haar soort is, wordt zij ingezet als superwapen in het Section 9-team. De specialiteit van deze organisatie is het opsporen en doden van hackers en terroristen. In Ghost in the Shell vormt de aanslag op een stel hoge piefen het startschot voor een grootschalige speurtocht naar de dader, maar zoals verwacht blijkt er een luchtje aan de hele zaak te zitten.

 

FILMTREND.NL Poster: Ghost in the Shell (2017) Ten opzichte van het origineel is het verhaal voor deze Hollywoodversie sterk versimpeld, wat tot een puntje van kritiek mag worden gerekend. Ditmaal zijn de existentiële vraagstukken slechts verwaterd aanwezig, waardoor de film soms meer wegheeft van een generieke sciencefictionfilm, dan van een Ghost in the Shell-verfilming. Toch is de vraag wat ons menselijk maakt niet helemaal uitgevlakt. In een kleine, maar mooie scène komt het woordeloos aan bod, wanneer een prostituee haar plastic mondkapje afdoet en zij haar verborgen gehouden sproetjes toont. Niet heel diepgravend, maar wel treffend en subtiel.

Frank Stol - FilmTotaal
comments powered by Disqus