YouTube YouTube | Facebook Facebook | Google+ Google+ | Google+ Twitter
 • Venom (2018)
 • The Predator (2018)
 • The Equalizer 2 (2018)
 • Mission: Impossible - Fallout (2018) )


The Fate of the Furious (2017) leeftijd 12 geweld grof taalgebruik

0666

FILMTREND.NL Poster: The Fate of the Furious (2017)

Facts & Figures

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Première: Donderdag 13 april 2017
Distributeur: Universal Pictures International
Genre: Actie, Misdaad
Duur: 137 min.
Regie: Gary Gray
Cast: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Nathalie Emmanuel, Ludacris, Tyrese Gibson, Kurt Russell, Scott Eastwood, e.a.


Trailer Official Site


Achtste film in de Fast & Furious-reeks waarin een mysterieuze vrouw Dom verleidt om het verkeerde pad te kiezen en zijn vrienden te bedriegen

FILMTREND.NL Poster: The Fate of the Furious (2017) Dominic wordt door superhacker Cipher gedwongen om zijn familie en zijn team te verraden en hun leven in gevaar te brengen. Hij heeft meerdere malen de kans om aan zijn vrouw Letty te laten weten dat hij onder dwang werkt en dat hij gechanteerd wordt, maar hij houdt zijn kaken stijf op elkaar en dwingt zo zijn team tegen hem ten strijde te trekken. In deel zes was Letty nog gehersenspoeld en werkte daarom tegen de rest, maar Dominics motivatie om niks te zeggen is niet te volgen. Daardoor zijn zijn gedrag en personage helaas een stuk minder geloofwaardig dan vliegende auto's of mensen. Het staat haaks op zijn credo 'draai familie nooit de rug toe'.

 

FILMTREND.NL Poster: The Fate of the Furious (2017) Naast dit enigszins centrale gat in het scenario kampt de film met nog een ander belangrijk probleem: regisseur F. Gary Gray (Straight Outta Compton) slaagt er niet geheel in om de speelse toon te vinden die past bij de onzinnigheid van de films, de toon die de laatste drie films zo kenmerkte. Bij vlagen lukt het, zoals wanneer The Rock het voetbalteam van zijn tienjarige dochter een agressieve haka laat uitvoeren zoals stoere rugbymannen dat doen. Of in alle scènes met Helen Mirren als moeder van de gebroeders Shaw, de schurken van de vorige twee films. Jason Statham heeft ook nog een leuke actiescène richting het einde van de film, en zijn rivaliteit met The Rocks personage doet denken aan de macho tweestrijd in Fast Five tussen Diesel en Johnson.

Kaj van Zoelen - Filmtotaal
comments powered by Disqus